eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Dávid: az ügyeskedés politikája megbukott

A Magyar Demokrata Fórum szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elvesztette a kormányzáshoz elengedhetetlen bizalmat, ezért a párt arra kéri, távozzon a magyar közéletből - mondta az ellenzéki erő vezetője.

Dávid Ibolya azt mondta: a hazugság, a csalás, az ügyeskedés politikája megbukott.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az előző parlamenti ciklus végén az MDF levélben hívta fel a két nagy párt, az MSZP és a Fidesz figyelmét tarthatatlan ígéreteikre.

Akkor arra kértük Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktor is, hogy vonja vissza a több ezer milliárd forintos hamis ígéretcsomagját - mondta Dávid Ibolya.

A politikus szerint "sovány vigasz", hogy Gyurcsány Ferenc mostani beismerése az MDF "négyéves küzdelmét igazolja vissza".

Dávid Ibolya szerint Gyurcsány Ferenc mostani beismerése nem menti fel a miniszterelnököt, ám úgy tűnik, ennek a "beismerésnek következményei nem lesznek".

Hozzátette: maga a beismerés hamis körülmények között született, hiszen a kormánypárt véletlen kiszivárogtatásnak tüntet fel egy előre eltervezett kommunikációs lépést.

Ennek a lépésnek egyetlen célja az volt, hogy "Gyurcsány Ferenc megszabadulva az ellenzéki bírálatokról, magát a hazug múlttal szakító, őszinte embernek tüntetve fel, magyarázza meg a Gyurcsány-csomag elkerülhetetlenségét" - mondta Dávid Ibolya.

Szerinte az elmúlt négy év politikai felelőssége alól az SZDSZ sem húzhatja ki magát.

Olyannyira nem, hogy az SZDSZ még mindig folytatja az "emberek áltatását". Példaként erre az SZDSZ adócsökkentő elképzelését és az euró 2010-es bevezetését említette, amelyeket a liberális párt a kormánykoalíció feltételéül szabott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×