eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Molnár: "350 százalékos béremelést nem tudunk ígérni, és ennél kisebbet sem"

Ezen a héten egyeztet a szakmai szervezetekkel az egészségügyi miniszter a vizitdíj adminisztrációjáról. A tárcavezető szerint még idén ki kell dolgozni a bevezetéshez szükséges jogszabályi hátteret. Molnár Lajos a traumatológusok bérezési gondjairól szólva azt mondta: nincs esély a traumatológusok által követelt 350 százalékos béremelésre.

A kormányzat tervei szerint 4 millióan mentesülnének részben vagy egészben a vizitdíj fizetése alól. Arról azonban nincs információ, hogyan és mikor kell majd fizetni, és ki adja a számlát. Az egészségügyi miniszter ezekről a kérdésekről egyeztet a szakmával.

Molnár Lajos kijelentette: fontosnak tartja, hogy a kórházi napidíjról szóló számla a kórházi zárójelentés része legyen; ezzel is szeretné elkerülni, hogy meg nem történt szolgáltatások elszámolásával kísérletezzenek az intézmények.

A traumatológusok bérezési gondjairól szólva a tárcavezető közölte: nincs esély az orvosok által követelt 350 százalékos béremelésre.

"Háromszázötven százalékos béremelést nem tudunk ígérni, és ennél kisebbet se, 250 százalékos béremelést sem tudunk ígérni - jelentette ki Molnár Lajos.

Az egészségügyi miniszter hozzátette: a traumatológusok javára, más egészségügyi szakmák dolgozóival szemben, nem lehet ilyen megkülönböztetést tenni.

A gyermektraumatológusok is csatlakoztak

Nyilatkozatban csatlakoztak a Magyar Traumatológus Társaság bérköveteléseihez a gyermeksebészek.

A társaság elnöke az InfoRádióban elmondta: ők is traumatológusok, egy cipőben járnak a "felnőtt traumatológusokkal", a bérezésünk is hasonló.

Nyilvánvaló, hogy az ügyeleti bérezésünk egészen gyalázatos, ez nem mehet így tovább. Tudjuk, hogy nem lehet a lakosságot ellátás nélkül hagyni, de valamilyen megállapodást muszáj találni - hangsúlyozta Kiss Ákos.

A Magyar Gyermeksebész Társaság elnöke szerint nagyon elkeseredett a hangulat az egészségügyben, rengetegen dolgoznak nagyon "zsenge" bérért, akár karácsonykor is.

Kiss Ákos hozzátette: szeptember 8-án lesz gyermektraumatológus kongresszus, a tagság dönti majd el, mi legyen a következő lépés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×