eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda

A kormány szeretné, ha mindenki tovább dolgozna

A kormány rövid távú céljai között nem szerepel a nyugdíjkorhatár emelése - közölte a szociális és munkaügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón. Kiss Péter elmondta: a kabinet célja "az emberek aktív életszakaszának meghosszabbítása".

Kiss Péter elmondta: a következő 40 évben az élettartam növekedésével egyidejűleg fokozatosan közelíteni kell a nyugdíjkorhatárt az Európában szokásos mértékhez.

A politikus közölte: a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló javaslat várhatóan októberben kerül a kormány elé. A miniszter hangsúlyozta: a legjelentősebb változást a rehabilitáció szabályozásában várható.

Kiss Péter elmondta: azt szeretnék, hogy a mintegy 450 ezer rokkantnyugdíjas jelentős része - az orvosi és egyéb szempontokat figyelembe véve - ismét visszatérjen a munkaerőpiacra.

A miniszter szólt arról is, hogy a tervek között szerepel a korhatár előtti nyugdíjba vonulás, illetve a korkedvezményes nyugdíjazás valamint a nyugdíj melletti munkavállalalás feltételeinek módosítása is.

A miniszter hangsúlyozta: az átalakítások célja egy igazságosabb rendszer létrehozása, és az emberek aktív életszakaszának meghosszabbítása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×