eur:
394.01
usd:
356.49
bux:
72496.5
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Kuncze: 2009-től csökkenhetnek az adók

Az SZDSZ támogatja a konvergenciaprogramot. A párt elnöke szerint számos népszerűtlen intézkedést kell meghozni, példaként említette a közigazgatás és az egészségügy átalakítását. Ennek keretében bevezethetik a vizitdíjat és átalakíthatják a gyógyszertámogatási rendszert is.

Kuncze Gábor azt mondta: Brüsszel elfogadja a terveket, Magyarországon azonban nehezebb dolga lesz a kormánynak. A konvergenciaprogram számos eleme ugyanis népszerűtlen lesz a lakosság körében.

Elmondta, hogy a változtatások között nincsen kétharmados parlamenti többséget igénylő törvénymódosítás. Úgy fogalmazott: az önkormányzatokat például gazdaságilag ösztönöznék a változtatásra.

Arra is kitért: ha sikeres lesz a stabilizáció, 2009-től lehet csökkenteni az adókat Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Itt az álomfizetés: nettó 2 millió forintot is lehet keresni, diploma sem kell hozzá

Itt az álomfizetés: nettó 2 millió forintot is lehet keresni, diploma sem kell hozzá

Az év eleji szakemberhiány friss felmérése szerint az átlagos várakozási idő egy szakemberre 52 nap volt, de egyes megyékben, mint például Jász-Nagykun-Szolnokban, akár 89 napot is kell várni. Ez a hosszú várakozási idő tovább nehezíti a projektek tervezését és kivitelezését. A hiány nagy, ahogy a kereslet is, így nem meglepő, hogy a fizetések ezekben a szakmákban akár havonta a nettó 1 milliót is megugorhatja, ugyanis átlagosan egy burkoló 8 és 12 ezer forintos órabérért vállal egy-egy projektet - írja a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×