eur:
393.22
usd:
355.86
bux:
72384.14
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Szeptemberben indul a fővárosi Vészhelyzeti Központ

A hétvégi események bebizonyították, hogy szükség van egy városi operatív központra, ahol vészhelyzet esetén összegyűlnek a fontos információk - mondta Danielisz Béla, a fővárosi városrendészeti bizottság elnöke. Hozzátette, hogy szeptember 15-én kezdi meg működését a budapesti Vészhelyzeti Központ, amely várhatóan el tudja látni ezt a feladatot.

A vasárnapi vihar után le kell vonni a következtetéseket a kommunikáció és az intézkedések összehangolásával kapcsolatban, illetve abból a szempontból is, milyen módon lehet ilyen kis területen ilyen nagy tömeget úgy kezelni, hogy ne legyen tragédia - hangsúlyozta Danielisz Béla.

A fővárosi városrendészeti bizottság elnöke szerint egy ilyen nagyvárosban, egy ilyen nagy tömegeket vonzó rendezvény esetében szükség van egy olyan operatív központra, ahova minden információ összefut.

Danielisz Béla megjegyezte: szeptember 15-től a főváros elindítja vészhelyzeti információs központját a közterület-felügyeletnél, amely egyfajta koordinatív szerepet játszik majd a fővárosi közműcégek között.

"Remélem hamarosan lesz egy olyan központja a fővárosi védelmi bizottságnak, amely alkalmas arra a feladatra, hogy egy központban gyűjtse az információkat, és hatékony döntéseket tudjon hozni" - hangsúlyozta a bizottsági elnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×