eur:
393.25
usd:
355.03
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Rengetegen megsérültek a tűzijáték alatt

Nagyon sok sérülést okozott Budapesten vasárnap este az ünnepi tűzijáték alatt kitört vihar - közölte a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyelete.

A sérültek számáról semmilyen információt még nem tudtak adni. Az ügyeletes arról számolt be, hogy sok helyre riasztották a mentőket. A tűzijáték nézőit a kidőlő fák, leszakadt faágak, betörő ablakok kihulló üvegcserepei sebezték meg.

A meteorológiai intézet tájékoztatása szerint a tűzijáték megkezdése után nem sokkal óránként 80-100 kilométer sebességű széllökésekkel tört Budapestre a vihar.

Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Így segit az MNB a bankoknak: erről szól az új ESG kérdőív

Így segit az MNB a bankoknak: erről szól az új ESG kérdőív

Három fő iparág adja a zöldhitelezés ügyfélbázisának döntő részét: a ipari- kereskedelmi ingatlanszektor, a körforgásos gazdaság és fenntarthatóság üzleti területén működő cégek, illetve az energetikai vállalatok. A kisebb szereplők, a multinacionális vállalatok beszállítói sem tétlenkedhetnek, hiszen évről-évre egyre több fenntarthatósággal kapcsolatos információt kell megosztaniuk az ügyfelekkel, akik egyre több vállalást kérnek rajtuk számon. Ha pedig nem teljesítenek megfelelően, hamar kieshetnek a termelési láncból. Az MNB ESG szempontrendszer egységesítési törekvése nagy segítségére van a bankoknak, mert eddig jórészt csak szubjektív szempontok alapján tudták megítélni, hogy egy-egy vállalati hitelcél megfelel-e bizonyos követelményeknek, sem. A Portfolio Sustainable World 2024 konferencián hazai bankvezetők, pénzügyi szakemberek számoltak be arról, hogy hol tart zöldfinanszírozás Magyarországon, milyen kihívások előtt áll a piac, és újdonságok várhatók a közeljövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 17:40
×
×
×
×