eur:
392.73
usd:
354
bux:
72274.85
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Csúszik a BKV-s beléptetőrendszer pályázata

A tervek szerint szeptember elején írja ki a BKV az elektronikus beléptetőrendszer létrehozásáról szóló újabb pályázatot.

Kós András projektvezető az InfoRádióban elmondta: a májusban zárult tenderen részt vevő két konzorcium ajánlata érvénytelen volt, mert olyan módosításokat hajtottak végre az anyagban, amelyre a törvény nem ad lehetőséget.

A BKV-s szakember hangsúlyozta: az új kiírás szerint már nemcsak a kisföldalattin, hanem egyszerre mind a három metróvonalon bevezetnék az elektronikus beléptetorendszert.

A tervek szerint 2008-ban kezdik telepíteni a kapukat, azután már csak elektronikus jeggyel lehet a metrókba bejutni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
KT-elnök: az infláció hosszú árnyéka az államadósságnál is látszik

KT-elnök: az infláció hosszú árnyéka az államadósságnál is látszik

A gazdasági kihívásokkal küzdő magyar gazdaság egyik legfőbb problémája az államadósság, amely évtizedek óta meghatározza az ország gazdaságpolitikáját. Az adósság GDP-hez viszonyított aránya évtizedek óta a 70% körül mozog, és a jövőben is kulcskérdés lesz, hogy milyen mértékben sikerül csökkenteni ezt a mutatót. A magyar Alaptörvényben az államadósság kívánatos szintje 50%-ban van meghatározva, de a gazdasági helyzet és a globális környezet nem kedvez a cél elérésének – mondta el Horváth Gábor, a Költségvetési Tanács elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen tartott előadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×