eur:
393.17
usd:
353.89
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Lakos: a Siemens a felelős

A Combino villamosok körüli műszaki problémákért egyértelműen a villamosokat szállító Siemens a felelős - jelentette ki az InfoRádióban a fővárosi közgyűlés városüzemeltetési bizottságának szabad demokrata elnöke. Lakos Imre szerint természetes, hogy a választások előtt a főpolgármester-jelöltek megpróbálnak minél hangsúlyosabb politikai kérdést csinálni az ügyből.

Most jöttek elő olyan megmagyarázhatatlannak tűnő hibák, amelyek már a szállító cég felelősségét vetik fel - magyarázta Lakos Imre azt, hogy miért pont most kezdeményezte a főváros az új villamosok visszahívását.

A Siemens mint szállító az üzemeltetésben és a karbantartásban is felelősséget vállalt, így ez alatt a próbaüzem alatt is egyértelműen tudnia kell: mi okozza a problémát - vélekedett Lakos Imre, hozzátéve, hogy a cégnek ki kell vizsgálni a problémák okát, és magyarázatot kell adnia az üzemzavarokra.

A fővárosi közgyűlés városüzemeltetési bizottságának szabad demokrata elnöke szerint alapvetően egy műszaki, üzemeltetési kérdésről van szó, amelyben politikai indokok nem állnak a háttérben. Természetesen egy önkormányzati kampányban ebből a főpolgármester-jelöltek igyekeznek minél hangsúlyosabb politikai kérdést csinálni - jegyezte meg Lakos Imre.

A szabad demokrata politikus szerint a beszerzéskor is csak szakmai szempontok alapján döntöttek. Egyetlen politikusnak sem érdeke, hogy kárt okozzon a fővárosnak, hogy egy rossz megoldást kényszerítsen rá a városra - hangsúlyozta Lakos Imre.

"Egy nagyon jó projektben vannak olyan hibák, amelyek mindannyiunkat bosszantanak" - foglalta össze a helyzetet a városüzemeltetési bizottság elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×