eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Az ásványvízgyártók jól járnak a kánikulával

A budapesti vízfelhasználás csökkent a múlt heti csúcshoz képest, az ásványvíz-fogyasztás viszont másfélszeresére-duplájára nőtt a hőség kezdete óta.

Ezen a héten naponta növekszik Budapesten a vízfogyasztás, de még mindig nem érte a múlt heti csúcsot - mondta el a Fővárosi Vízművek szóvivője az InfoRádióban.

Július 20-a, 21-e körül, amikor mindenki szembesült azzal, hogy iszonyatos hőség van és ez hosszútávon is így marad, ugrásszerűen megnőtt a fogyasztásunk - emlékeztetett Lévai Zsuzsa.

A szóvivő hozzátette: július 21-én 774 ezer köbméter vizet fogyasztottak a budapestiek, ami csaknem 200 ezer köbméterrel haladta meg a nyáron átlagos, napi 600 ezer köbméteres fogyasztást. A hét eleji visszaeséshez képest napról napra nőtt ez a szám, de még mindig kevesebb, mint 700 ezer köbméter.

Hullámzó fogyasztás

Ebben a kertekbe locsolt víz is benne van, ami ezen a héten a záporok miatt érezhetően csökkent. Valószínű, hogy az utazások miatt a hétvégén ismét csökken a fogyasztás, majd vasárnap este, illetve hétfőn kezd újra növekedni.

Az InfoRádió által felkeresett országos élelmiszer-áruházláncok arról számoltak be, hogy a hőség miatt másfélszeresére, néhol duplájára nőtt az ásványvízfogyasztás. A leglátványosabb növekedés a Budapesten és környékén lévő áruházakban volt tapasztalható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×