eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Nem vonul ki az állam a felsőoktatásból

Az Oktatási és Kulturális minisztérium alaptalannak tartja azokat a értesüléseket, amelyek szerint az állam ki akarna vonulni a felsőoktatás finanszírozásából.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium felsőoktatási szakállamtitkára hangsúlyozta: a felsőoktatási törvény most elfogadott módosítása értelmében nem csökken az egyetemek állami támogatása.

Manherz Károly hozzátette: a tervek alapján a fejlesztési részhozzájárulásból befolyt összeg teljes egészében az egyetemeknél marad.

Szabó Zoltán, az Országgyűlés oktatási és kulturális bizottságának szocialista elnöke szerdán arról beszélt, hogy létezik olyan elképzelés is, amely szerint a felsőoktatási intézmények helyett a hallgatók finanszírozására térne át fokozatosan az állam.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×