eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Kevesebb utcai rendezvényt akarnak a belvárosiak

Szigorítaná a csendháborításra vonatkozó szabályokat az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Lenkovics Barnabás számos panaszt kapott a szabadtéri rendezvényekkel kapcsolatban.

Az ombudsmant vidékről és a fővárosból egyaránt megkeresték a panaszokkal. Azt kifogásolták, hogy a hangos az utcai rendezvények, koncertek, fesztiválok, általában késő éjszakáig tartanak.

Az állampolgári jogok biztosa két évvel ezelőtt már vizsgálódott a szabadtéri rendezvények ügyében, idén nyáron azonban a megnövekedett panaszok miatt ismét aktuálisnak tartotta a problémát.

Úgy látta: a lakóházakkal sűrűn beépített belvárosok nem alkalmasak az erősítővel kihangosított rendezvények lebonyolítására. Mint mondta, a zajjal túlterhelt világunkban jogos a lakosság panasza. Szerinte ezeket a programokat a kevésbé beépített területeken kell megtartani.

Megoldás lehet az is, ha az önkorányzatok rendezvényeiket több helyszínen tartják, és nem egyetlen területet terhelnek egész nyáron.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×