eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Csúszik a szoboravatás

Technikai problémák miatt a tervezettnél több mint egy hónappal később, szeptemberben 8-án avatják fel a holokauszt roma áldozatainak emlékművét Budapesten, a IX. kerületi Nehru parkban - közölte a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke.

Horváth Aladár elmondta: a szobor márvány részének vágása több időt vesz igénybe, mint amennyire az alkotók számítottak.

Szabó Tamás szobrász és Maurer Klimes Ákos ipari formatervező három méter magas emlékműve a krematórium izzó kemencéjét szimbolizálja.

A korábbi tervek szerint a szobrot augusztus 2-án, a roma holokauszt 62.évfordulóján avatták volna fel.

A roma holokauszt legtragikusabb eseményeként 1944. augusztus 2-án több mint háromezer roma férfit, nőt és gyermeket gyilkoltak meg Auschwitzban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×