eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Irodaház, vagy kulturális központ legyen a várbazár?

Eredeti funkciójának megfelelően hasznosítaná a fővárosi Várkert bazárt az MDF. A párt főpolgármester-jelöltje szerint az Ybl Miklós tervei alapján készült épületegyüttesben kulturális és vendéglátóhelyeket, valamint közparkot kellene kialakítani, és nem irodaházat.

Katona Kálmán minden főpolgármester-jelöltet arra kér, alakítsa ki álláspontját a műemlék hasznosításával kapcsolatban.

A párt úgy tudja, hogy a kulturális tárca és a budavári önkormányzat döntése nyomán a Várkert bazár hasznosítási jogát egy szíriai-kanadai érdekeltségű társaságra bízta, amely 450 férőhelyes parkolót, irodaházat és pláza jellegű üzleteket építene a Várhegy Duna felőli oldalán.

A világörökséghez tartozó, 18 ezer négyzetméteres területen fekvő Várkert bazár a királyi palota részeként épült 1883-ban.

A kulturális tárca 1999-ben döntött arról, hogy műemléki helyreállítással többfunkciós rendezvényközpontot lehet létrehozni a jelenleg a világ száz legveszélyeztetettebb műemlékének listáján szereplő épületegyüttesből.

Címlapról ajánljuk

Megvan a Balaton idei egyik fő nyertese

Augusztus végén lezárult a balatoni hajózás főszezonja. Nyár végéig a Balatoni Hajózási Zrt. kompjai 1 millió 229 ezer, a személyhajók pedig 791 ezer utast szállítottak. Így idén a Bahart tavalyhoz képest már 2 hónappal korábban, augusztus végére elérte a 2 milliós utasszámot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×