eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Kidőlt fák és omlásveszély

Országszerte tart még a szélviharok és esőzések utáni károk elhárítása, a katasztrófavédelemhez eddig 1.200 segélykérő hívás érkezett - közölte a szervezet szóvivője. Dobson Tibor elmondta: több kisebb személyi sérülés is történt a vihar miatt, de súlyos szerencsétlenségről nem tudnak.

A vihar szinte az egész országra kiterjedt, kivéve egy-két északkeleti megyét. A legsúlyosabb károkat, az ország középső és a Dunántúl középső részéről, Somogy, Veszprém, Fejér, Bács-Kiskun és Pestmegye déli részéről jelentették - mondta az InfoRádióban Dobson Tibor.

A katasztrófavédelmi szóvivő szerint a tűzoltóknak még pénteken is több száz címre kell eljutniuk, ahol kidőlt fákat kell elszállítaniuk, omlásveszélyt kell megszüntetniük, vagy vízszivattyúzási munka vár rájuk.

A vihar során csak kisebb személyi sérülések történtek - tette hozzá Dobson Tibor. Hárman sérültek meg könnyebben, amikor Tolna megyében egy fa rádőlt a vasúti pályára és beleszaladt egy szerelvény.

Dunaújvárosban egy személyautó utasa sérült meg szintén könnyebben, amikor egy körforgalomban fa dőlt a gépkocsira.

A kárfelmérést ma kezdik meg az önkormányzatok - mondta Dobson Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Váratlanul érte és nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy a Kaszás Attila-díj idei elismertje lehet - mondta az InfoRádiónak Balla Eszter. A színművész a jó hangulatú közösségi létezés fontosságáról is beszélt, mert szerinte ez szorosan hozzátartozik a 2007-ben elhunyt színészről elnevezett díj szellemiségéhez.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×