eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Fidesz: 200 fős parlamentet, csökkenő miniszteri fizetéseket

Az átlátható, takarékos állam és politika jegyében nyolc törvénymódosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek a Fidesz - közölte Navracsics Tibor frakcióvezető. A Fidesz 200 fős parlamentet szeretne és a 2002-es szintre szállítaná le a miniszteri fizetéseket.

A Fidesz nyolc benyújtott törvénymódosító javaslata között szerepel a Fejlesztési Kabinetet ellenőrző országgyűlési bizottság és a Költségvetési Tanács felállítása.

Az ellenzéki párt az átlátható állam jegyében indítványozza azt is, hogy a kormánytagok anyagi felelősséget viseljenek a költségvetési hiány túllépése esetén - közölte Navracsics Tibor frakcióvezető.

A Fidesz a takarékos állam megteremtése érdekében 200 fős parlamentet és a miniszterek fizetésének 2002-es szintre történő leszállítását javasolja.

A párt kötelezővé a vagyonnyilatkozatot az állami érdekeltségbe tartozó vállalatok felügyelő bizottsági tagjainál, a parlamenti képviselőknek pedig a vagyonnyilatkozat mellett adóbevallásukat és az elnyert állami vagy uniós támogatásokat is nyilvánosságra kellene hozniuk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×