eur:
396.94
usd:
359.6
bux:
0
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Gyurcsány Ferenc reformokat ígért az EU-nak

Az Európai Bizottság pénzügyi felelőse bejelentette, hogy ígéretet kapott Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnöktől és Veres János pénzügyminisztertől arra, hogy Magyarország szeptember elejére az uniós elvárásoknak megfelelően módosított konvergenciaprogramot nyújt be.

Az Európai Bizottság pénzügyi felelőse közölte: a kijelölt magyar kormányfő elkötelezte magát a konvergenciaprogram szeptember eleji benyújtása mellett, ami azonnali kiigazításokat jelent.

Joaquín Almunia ezt az Európai Parlament gazdasági bizottságának meghallgatásán közölte a testület egyetlen magyar tagjának, a fideszes Becsey Zsoltnak beszámolója szerint.

A pénzügyi felelős utalt arra, hogy az EU már kétszer figyelmeztette Magyarországot a deficitcélok be nem tartása miatt.

Nem említette viszont azt a korábban felröppent híresztelést, hogy további nem teljesítések esetén, távlati intézkedésként Brüsszel akár a felzárkóztatási támogatások felfüggesztését is kilátásba helyezheti.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Bár tegnap a tőzsdék visszapattantak a múlt heti esésből, a lendület úgy tűnik, hogy nem tartott sokáig. Az ázsiai tőzsdék ugyan nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, ugyanez nem mondható el az európai határidős indexekről, amelyek így iránykeresést vetítenek előre a mai piacnyitásra. Ma jön a magyar inflációs adat, az elemzők várakozása szerint csökkenhetett augusztusban az éves infláció mértéke.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×