eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Orbán: csak összefogással lehet nyerni

A Fidesz elnöke a választások második fordulójának értékelésekor kijelentette: bebizonyosodott, hogy csak azok nyerhetnek a magyar választójogi rendszer "világos vastörvényei" mellett, akik az összefogást választják.

"Összefogás híján nem vagyunk képesek a győzelemre. Ellenfeleink összefogtak, győztek, úgy illik, hogy gratuláljunk" - jelentette ki Orbán Viktor.

A Fidesz vezetője azt mondta, hogy "szelíden, de határozottan" meg kell üzenni a párt szavazóinak: mindenkit megvédenek, akik rájuk voksolt, "senkinek nem eshet bántódása".

Orbán Viktor a Fidesz szavazóinak azt üzente: legyenek büszkék arra, hogy nyitott szemmel jártak, felmérték az ország helyzetét, majd nyitott szemmel szavaztak.

Rengeteget dolgoztunk az elmúlt években és a választási kampányban. A Fidesz megőrizte mandátumainak számát - tette hozzá.

A Fidesz elnöke úgy vélekedett, hogy szomorkodni nem a Fidesz miatt, hanem az ország helyzete miatt indokolt.

Orbán Viktor elmondta, hogy a Fidesz új frakciója csütörtökön ülést tart, május 1-jén pedig nagygyűlés lesz a Budai Várban.

Alkotó ellenzékként kell politizálni, ki kell állni a Fidesz választási programja mellett. Új politikai programra is szükség van, amelynek középpontjában a választási győzelemhez szükséges egység áll - jelentette ki a párt elnöke.

{{keretes_cim}}

A Fidesz alelnöke szerint nem biztos, hogy ebben a gazdasági helyzetben a nyertes kormánykoalíció kitölti teljes négy évét. Schmitt Pál az InfoRádiónak azt mondta: nehéz lesz egyszerre egy működőképes országot vezetni és a választási ígéreteket betartani.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×