eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Medián: fej-fej mellett a két nagy párt, a kis pártok döntenek

A Medián legfrissebb felmérése szerint az SZDSZ és az MDF szereplése dönti el az országgyűlési választásokat. A közvélemény-kutató cég voksolás előtti utolsó, a HVG csütörtökön megjelenő számában közölt prognózisa szerint a Fidesz-KDNP közös listája és az MSZP egyarán 44 százalékra számíthat.

A Medián adatai szerint a két nagy párton kívül az SZDSZ-nek van nagyobb esélye a parlamentbe jutásra; a liberálisok 5, az MDF 3, a MIÉP-Jobbik pedig 2 százalékon áll.

Az MSZP és a Fidesz támogatottsága a legújabb felmérés szerint a teljes népesség és a pártot választó biztos szavazók körében is megegyezik.

A választási hajlandóság a felmérés szerint március eleje óta gyakorlatilag nem változott, most is a válaszadók 59 százaléka mondta, hogy biztosan elmegy szavazni.

Címlapról ajánljuk

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×