eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

MDF: a pártok ne költsenek többet a kampányra!

Az MDF frakcióvezetője felszólította az MSZP-t, a Fideszt és az SZDSZ-t, hogy fejezzék ne költsenek többet a kampányra, mivel már sokszorosan túllépték a törvényben megengedett összeget.

A választási törvény a kampányra 386 millió forint felhasználását engedélyezi, ugyanakkor az MDF adatai szerint eddig az MSZP 682 millió 737 ezer, a Fidesz 951 millió 743 ezer, az SZDSZ pedig 425 millió 437 ezer forintot költött el - mondta Herényi Károly.

Hozzátette: a három párt ezzel nemcsak a választási eljárásról szóló törvényt, hanem az általuk aláírt választási etikai kódexet is megsértette.

A Fidesz betartja a szabályokat

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője közölte, hogy a Fidesz valamennyi választáson betartotta a kampányfinanszírozásra vonatkozó előírásokat.

Ezt az Állami Számvevőszék ellenőrizte, és mindent rendben talált. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség - a törvényi előírásoknak megfelelően - idén is határidőre közzéteszi a kampánykiadásairól, illetve a gazdálkodásáról szóló beszámolót - tette hozzá.

SZDSZ: a párt nem költ többet

Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke szerint az MDF téved, mert a kisebbik ellenzéki párt frakcióvezetője által idézettnél az SZDSZ jóval kevesebbet költött. A párt nem is tud és nem is akar többet költeni, mint amennyi a törvényi keret - hangoztatta Horn Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×