eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Horn: a 20 százalék a pszichológiai határ

Az SZDSZ kampányfőnöke szerint egy esetleges koalíciós tárgyaláson pártja feltétele lesz az egykulcsos adórendszer bevezetése. Horn Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy a 20 százalékos adókulcs átláthatóbbá tenné a rendszert.

Az SZDSZ 18-36 százalékos személyijövedelemadó-rendszert ígért 2002-ben. Ezt "kínkeservesen" elérte - mondta a politikus.

Hozzátette: most átfogó adórendszer-módosítást szeretnének elérni, olyan átlátható és átjárható adórendszert, amelyben már nem érdemes trükközni.

Horn Gábor közölte: az egykulcsos adórendszer óriási előrelépés lenne, mert a 20 százalék olyan pszichológiai határ, amely mellett már érdemes tisztességesen adózni.

A költségvetési hiányról a szabad demokrata kampányfőnök azt mondta, hogy az három forrásból táplálkozik.

Az egyik az infrastruktúra fejlesztése. Helyénvaló volt elindítani az autópálya-építést és az informatikai infrastruktúra kiépítését szolgáló programot, valamint az oktatásban a magántőke bevonásával megvalósuló fejlesztéseket - közölte.

Horn Gábor úgy vélekedett, hogy a büdzsét jelentősen megterhelték a szociális kiadások: a diplomás minimálbér és a 13. havi nyugdíj bevezetése, a családi pótlék összegének megemelése, a közszférában dolgozók bérének növelése.

Nem biztos, hogy ez volt a legszerencsésebb megoldás, de akkor ezt vállaltuk - fűzte hozzá.

Az SZDSZ sikereként értékelte a politikus, hogy a párt számos területen megakadályozta az alanyi jogon járó juttatások bevezetését, és elérte a rászorultság elvének érvényesítését.

Jogos a kritika amiatt, hogy nem sikerült az egészségügyet megreformálni, valamint kisebbé és hatékonyabbá tenni az államot. Ez a magyar politika közös kudarca a rendszerváltozás óta - mondta Horn Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×