eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

A Fidesz kizárná a lánccsalás lehetőségét

A Fidesz kizárná a láncszavazás lehetőségét. A párt szerint az Országos Választási bizottságnak olyan állásfoglalást kellene kiadnia, amely szerint a szavazólapot a választási bizottság előtt kell a borítékban helyezni.

Az ellenzéki párt alelnöke azt mondta: ezt a négy parlamenti pártnak együttesen kellene kérnie. Ezért szerda délelőttre egyeztetésre hívta az MSZP, az SZDSZ és az MDF kampányfőnökét.

Pokorni Zoltán szerint a láncszavazás lehetőségét csak az zárja ki teljes mértékben, ha a testület állásfoglalásában azt is rögzíti, hogy a szavazólap mindkét oldalát le kell pecsételni, így összehajtva is látszana, hogy valóban a szavazólap került-e a borítékba.

Mi is az a láncszavazás

A láncszavazásos csalás lényege, hogy a láncban az első szavazó bemegy a szavazókörbe, felveszi a lepecsételt szavazólapot, majd a fülkében elrakja, és csak egy üres borítékot dob az urnába.

A lepecsételt üres lapot magával viszi, átadja egy másik lefizetett szavazónak, aki kitöltve viszi vissza az urnához. A második ember az előző szavazócéduláját dobja be, a magáét pedig szintén kiviszi a szavazókörből.

A nagykátai eset

A szocialisták nagykátai választási bizottságának alelnöke a hétvégén beszélt arról, hogy pártja eddig minden választáson csalt Pest megye 6. választókerületében. Bácsics Gyula az InfoRádióban azt mondta: A szavazópolgár "addig nem kapta meg a pénzét, amíg az üres cédulát nem hozta vissza".

Szekeres Imre, az MSZP alelnöke azt mondta: a szocialisták nem követtek el választási csalást Nagykátán. Hozzátette: egy Bácsics nevű urat korábban kizártak a szocialista pártból és az illetékes jegyző megerősítette azt is, hogy nem volt ilyen nevű választási bizottsági alelnök Nagykátán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×