eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Levonulóban az árhullám

Levonulóban van a tiszai árhullám - közölte Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság sajtóreferense. A Tisza Vásárosnamény felett már apad, Tokajig még árad.

A vízszint emelkedése miatt a Tiszán Tiszabercelnél, valamint a Lónyay-főcsatorna Nagyhalász és Gávavencsellő közötti részén első fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság sajtóreferense hozzátette: a Tisza kis-ari töltésénél megrongálódott a rézsűburkolat, de a problémát megoldották, a végleges helyreállítást pedig az árhullám levonulása után végzik el. A 8 kilométeres szakaszon továbbra is harmadfokú a készültség.

Szamos Ferenc hangsúlyozta: a határon túli hegyekben az éjszakai hűvösebb időjárás miatt lassult a hóolvadás, az utóbbi két napon nem esett az eső, így tetőzött és apad a Szamos, a Túr és a Kraszna is.

A Közép-Tisza-vidéki vízügyi igazgatóság területén a Hortobágy-Berettyó felső szakaszán másodfokú, a Körösökön és a Tisza középső szakaszán valamint a Zagyván elsőfokú a védekezés.

Az országban jelenleg összesen 733 kilométeren van árvízvédelmi készültség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×