eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Kuncze örül, ha Orbán "ismerkedik" gazdaságfilozófiájukkal

A konzervatívok megalapozatlan kampányígéreteire egy komoly szakmai testület sosem fog rábólintani - vélekedett az SZDSZ elnöke az Orbán Viktor Fidesz-elnök által tervezett Költségvetési Tanácsról.

"Ha feláll a Költségvetési Tanács, első dolga lesz figyelmeztetni: nem lehet egyszerre járulékot csökkenteni, adót csökkenteni, támogatásokat növelni, visszaállamosítani, állami gyógyszerárakat és állami energiaárakat bevezetni, megfelezni az autópálya-matricák árát (...) és megannyi olyan vállalást tenni, melyet nem tud, és nem is akar Orbán megvalósítani" - írta közleményében Kuncze Gábor.

Hozzátette: a szabad demokraták üdvözlik Orbán Viktor döntését, miszerint csatlakozik a független Költségvetési Tanács felállításáról szóló liberális javaslathoz.

"Örömmel látjuk, hogy a konzervatívok is figyelemmel kísérik Csillag István szakértő javaslatait, amelyek közül a közelmúltban a reális költségvetés-tervezést felügyelő testület felállítására irányuló ötletet tették magukévá" - jegyezte meg a pártelnök.

Kitért arra, hogy szerinte helyes, ha Orbán Viktor "ismerkedik" a liberális gazdaságfilozófiával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×