eur:
394.24
usd:
355.94
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Újabb embereket telepítettek ki

Újabb 5 embernek kellett elhagynia otthonát a belvíz miatt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: eddig 41 településen 213 embert helyeztek el ideiglenes szálláshelyen.

Dobson Tibor közölte: az újabb 5 embert a Bács-Kiskun megyei Kiskunmajsán, és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászárokszálláson kellett kitelepíteni.

A belvízzel elöntött területek nagysága 243 ezer hektár. A készültséget elrendelő önkormányzatok száma 170-ről 180-ra emelkedett; 4 településen harmadfokú a védekezés.

Kelet-Magyarországon 874 kilométer hosszú folyószakaszon tartanak fenn továbbra is árvízvédelmi készültséget.

Harmadfokú a védekezés a Krasznán és a Hortobágy-Berettyó felső szakaszán; másod-, illetve elsőfokú a készültség a Zagyván, a Berettyón és a Körösökön.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 6. 19:18
×
×
×
×