eur:
394.24
usd:
355.94
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Gyurcsány: nem kell védekezni a verseny ellen

Nem védekezni kell a verseny ellen, hanem versenyképessé kell tenni az országot - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Tiszavasváriban, az MSZP kampánynagygyűlésén.

A kormányfő azt mondta: rossz az a politika, amely a piac törvényszerűségétől próbálja megmenteni a magyar termelőket, mert ebben az esetben lemaradnak a világon kibontakozott gazdasági vetélkedésben.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a párt programjából kiemelte a gyógyszer- és az autóipari-, valamint az energiatermelő biotechnológiai fejlesztéseket.

Magyarországnak logisztikai központtá kell válnia Európában, ehhez elengedhetetlenül szükséges az autópályák továbbépítése és a gyorsvasúti hálózat kialakítása - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő szólt arról is, hogy folytatni kívánják a munkaerőpiac kihívásainak megfelelő szakképzési rendszer átalakítását, emellett az elmaradott térségek felzárkóztatása, a rászorulók támogatása is a fontos célok között szerepel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×