eur:
394.68
usd:
355.43
bux:
72209.23
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Putyin közelébe engedte a férfit, felfüggesztették

Egy külügyminisztériumi dolgozó munkaviszonyát felfüggesztették, egy másik fegyelmi büntetést kapott, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatása idején egy ember jogosulatlanul szerzett magának akkreditációt - közölte a külügyi szóvivő.

Polgár Viktor közleményében úgy fogalmaz: az eset miatt felülvizsgálják és szigorítják a Külügyminisztériumba való belépés rendjét.

A külügyi szóvivő emlékeztetett: az orosz felmenőkkel is rendelkező magyar férfi úgy jutott közreműködői igazolványhoz, hogy a Külügyminisztérium protokoll főosztályán egy nem létező miniszterelnöki hivatalbeli engedélyre hivatkozott.

Ezt az állítását a Külügyminisztérium két munkatársa is ellenőrzés nélkül elfogadta, és az igazolványt egyikük ki is adta.

Mintha sajtótájékoztatón lett volna

A férfi így bejutott az orosz elnök február 28. és március 1. közötti budapesti látogatásának színhelyére; később a magyar biztonsági szervek a Parlamentben tartóztatták fel, és onnan vezették el.

Polgár Viktor kiemelte: az illető nem jutott és nem is juthatott volna közelebb az orosz elnökhöz, mint a sajtótájékoztatóra várakozó újságírók.

Emellett a Parlament épületébe való belépéskor átesett a rendkívül szigorú biztonsági ellenőrzésen, vagyis semmiféle értelemben nem jelentett veszélyt az orosz államfőre - tette hozzá a szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×