eur:
393.31
usd:
353.75
bux:
0
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Viharos hétkezdet országszerte

Vas megyében fákat csavart ki és tetőket szaggatott le a viharos szél. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a vasúti közlekedésben is problémát okozott az időjárás.

Vas megyében több fa villanyvezetékekre dőlt, emiatt sok helyen kisebb zavarok voltak az áramszolgáltatásban. A megyei katasztrófavédelem ügyeletese szerint összesen huszonöt helyre riasztották a tűzoltókat hétfő hajnalban a károk elhárítására.

Mogyorósi Balázs elmondta: a legtöbb bejelentés Szombathelyről, Körmendről és Sárvárról érkezett. Hozzátette: két kisebb közlekedési baleset történt is történt az éjjel, de ezek nem hozhatók összefüggésbe az időjárási körülményekkel.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tíz alkalommal riasztották a tűzoltókat a viharos szél okozta károk miatt. Legutóbb a mezőkeresztesi malomhoz kellett kivonulniuk, mert a szél csaknem letépte az épület tetejét.

Miskolc és Szerencs között több órán át állt a forgalom, mert a viharos szél letépte néhány mozdony áramszedőjét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Visszaüzent Orbán Balázs Matolcsy Györgynek

A jegybankelnök csütörtökön keményen bírálta a kormánypolitika azon részét, amely a növekedést hivatott segíteni, "útvesztést" emlegetett többek közt. A kormányfő politikai igazgatója személyes síkra (is) terelte az ügyet.
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×