eur:
393.31
usd:
353.75
bux:
0
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Műanyag halak a Kossuth téren?

Egy óriásakváriumot helyez ki a fővárosi önkormányzat a víz világnapján a Kossuth térre. A városképvédelmi bizottság az ötletet egyszer már leszavazta, de másodszorra a kormánypárti többség elfogadta az ötletet.

Az ENSZ kezdeményezésére minden évben március 22-én ünnepeli a világ a víz világnapját.

A Főpolgármesteri Hivatal azt tervezi, hogy az alkalomból egy 1.800 hektoliteres üvegakváriumot helyez ki a Kossuth térre, hogy azzal hívja fel a figyelmet a főváros legnagyobb környezetvédelmi beruházására, a csepeli víztisztító építésére.

Az akváriumban műanyag halak úszkálnának, a víz minősége pedig olyan lenne, mint a Dunáé a víztisztító megépítése után.

A városképvédelmi bizottság ellenzéki elnöke az InfoRádióban elmondta: egyszer már elutasították az ötletet.

Endrédy István szerint az akvárium "nem biztos, hogy megfelelően szimbolizálja" a víz világnapját a kampány idején, ráadásul szerinte az nem is a Kossuth térre való.

Molnár István, a bizottság szabad demokrata tagja viszont azt mondta: korábban a Mikulásgyárral kapcsolatban is felmerült, hogy kampányolni fognak vele, később azonban nem igazolódtak be ezek az aggodalmak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Visszaüzent Orbán Balázs Matolcsy Györgynek

A jegybankelnök csütörtökön keményen bírálta a kormánypolitika azon részét, amely a növekedést hivatott segíteni, "útvesztést" emlegetett többek közt. A kormányfő politikai igazgatója személyes síkra (is) terelte az ügyet.
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×