eur:
393.31
usd:
353.75
bux:
0
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Folytatódik az M0-ás építése

Hétfőtől folytatódik az M0-ás körgyűrű 3-as út és M3-as sztráda közötti 8,9 kilométeres szakaszának építése. A szakasznak jövő év végéig kellene megépülnie.

Az építkezést az tette lehetővé, hogy a Fővárosi Bíróság február közepén elutasította a SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület kérelmét az építés felfüggesztésére.

A nettó 14,7 milliárd forint értékű beruházást az Európai Unió Kohéziós Alapja 85 százalékban finanszírozza.

A megbízó Nemzeti Autópálya Zrt. korábban közölte: a kétszer kétsávos útszakaszt 2007. november végéig úgy kell megépíteni, hogy később kétszer háromsávos autópályává lehessen bővíteni.

Címlapról ajánljuk

Visszaüzent Orbán Balázs Matolcsy Györgynek

A jegybankelnök csütörtökön keményen bírálta a kormánypolitika azon részét, amely a növekedést hivatott segíteni, "útvesztést" emlegetett többek közt. A kormányfő politikai igazgatója személyes síkra (is) terelte az ügyet.
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×