eur:
393.19
usd:
353.85
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Kalóz-reklámcégek a fővárosban

A társasházak közös képviselőit tömörítő szervezet elnöke szerint több kalóz-reklámcég alakult az elmúlt hetekben, amelyek nemcsak az önkormányzatnak, hanem gyakran a lakóknak sem fizetnek a ház homlokzatára, vagy a tetőre kihelyezett óriási hirdetésekért. A plakátokon szinte kizárólag választási hirdetések vannak.

Langer Iván az InfoRádióban elmondta: nemcsak a reklámcégek, hanem az önkormányzatok is jogsértést követnek el. A hirdetésekre ugyanis csak akkor adhatnának engedélyt, ha a reklámcég egy olyan szerződéssel fordul hozzájuk, amelyet a társasházzal kötöttek.

Az egyik Baross téri, Langer Iván által kezelt ház homlokzatán olyan plakát van, amelyről máig nem tudják, hogy ki tette fel.

A közös képviselő szerint a pártok kifizetik a hirdetés díját, a társasházak viszont ebből semmit nem látnak. Õ azt mondta: ezek a reklámcégek kifejezetten azért jöttek létre, hogy illegálisan rakják ki a hirdetéseket.

A Magyar Közterületi Reklámszövetség is azt tapasztalta, hogy a kampány során megszaporodtak az illegális hirdetések. A testület reklámháló szekciójának vezetője szerint ez egy új jelenség, és azokat kellene büntetni, akik a hirdetést megrendelték.

Szigeti Péter az InfoRádióban azt mondta: egy frekventált helyen akár havi 4 millió forintba is kerülhet egy óriáshirdetés kihelyezése. A társasház ebből legalább 3 millió forintot megkap.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×