eur:
396.29
usd:
367.35
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Rejtélyes megbetegedések Békéscsabán

Több mint 360 ember, többségében gyermek betegedett meg egyelőre ismeretlen okból Békéscsabán.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Békés Megyei Intézetének helyettes vezetője elmondta: először a helyi gyermekélelmezési intézmény jelezte, hogy több dolgozó is hasmenéses, hányásos tünetekkel fordult orvoshoz, majd számos iskolából kaptak hasonló bejelentéseket.

A szakember az InfoRádiónak azt mondta: egyelőre még nem tudni, hogy étel vagy egy beteg ember fertőzte-e meg a többieket. A vírus egyébként gyors lefolyású betegséget okoz.

Szép Hajnalka hozzátette: a konyhán a nap folyamán ellenőrzést tartottak, fertőtlenítettek és ételmintákat vettek. A vizsgálatokat Szegeden végzik el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

A 21 éves magyar olimpiai bajnok csak érdekes kék színű nadrágjában tud 1 perc 55 másodperc alatti időt úszni, és azt üzente Kovács Benedeknek, hogy kösse fel a gatyát, és négy év múlva együtt álljanak olimpiai dobogóra - ha egyáltalán marad a 200 m hátnál, mert ez akár Léon Marchand-on is múlhat. A bajnok szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Alaposan elromlott csütörtökön a részvénypiaci hangulat, a vezető európai részvényindexek több mint 2 százalékot estek, a rossz hangulat pedig átragadt az amerikai piacokra is, ahol főként az elmúlt hónapok ralijában élen járó részvényeket ütötték. A legutóbbi gyenge amerikai makroadat (50 alatti ISM feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index) megjelenése után feléledtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek, a befektetők azt is elkezdték árazni, hogy az amerikai jegybank túlságosan későn csökkenthet kamatot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×