eur:
395.71
usd:
367.07
bux:
73933.78
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Nyugdíjak: ki szavazott meg mit?

Az MSZP szerint hiteltelen a Fidesz 14. havi nyugdíjra vonatkozó felvetése, mert az ellenzéki párt nem szavazta meg a 13. havi járandóság bevezetését. A Fidesz állítja: a 13. havi nyugdíjat igen, az ezt tartalmazó törvényt az egyházakat hátrányosan érintő rész miatt nem támogatták.

Gy. Németh Erzsébet szocialista képviselő az InfoRádióban azt mondta: téved Harrach Péter fideszes képviselő, amikor azt állítja, hogy az ellenzéki párt támogatta a 13. havi nyugdíj bevezetését.

A képviselő elmondta: a szavazásnál a Fidesz-frakció 104 tagja nemmel szavazott, 2-en tartózkodtak, 55-en pedig nem szavaztak.

Ezért hiteltelen a Fidesz 14. havi nyugdíjra vonatkozó ötlete - tette hozzá Gy. Németh Erzsébet.

A Fidesz családpolitikai programszóvivője, Soltész Miklós szerint nem igaz Gy. Németh állítása.

A politikus közölte: valóban volt egy olyan törvény 2002-2003-ban, amikor együtt kellett szavazni az egyházi intézmények finanszírozásának csökkentéséről és a 13. havi nyugdíjról.

Soltész Miklós hozzátette: ekkor ugyan nem szavaztak a koalíciós képviselőkkel, de az ötletet támogatták, és amikor arról volt szó, hogy két részletben kapják meg a jogosultak a 13. havi nyugdíjat, akkor igennel szavaztak.

A szocialistáknak kellene szembenézniük a 14. havi nyugdíj szükségességével, amelyet a 13. havi mintájára be lehet vezetni - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: nem akarok erről többet mondani, mert jogi következménye is lehet…

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint két gigász csatáját hozta a 200 méteres pillangóúszás döntője, ami után biztosan nem örült Milák Kristóf. Az InfoRádióban azt is mondta, bosszantó, hogy Németh Nándor mindössze egy századdal maradt le a dobogóról 100 gyorson, miközben a lassú medencében a kínai Pan Csan-le meglepetésre világcsúcsot úszott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 11:17
×
×
×
×