eur:
395.74
usd:
367.17
bux:
73899.74
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Az oktatási miniszter szerint fordulópont a felsőoktatási törvény

Fordulópontnak tartja a magyar felsőoktatás történetében a területet szabályozó új törvény hatályba lépését az oktatási miniszter.

Magyar Bálint oktatási miniszter a Parlament épületében rendezett szakmai konferencián hangsúlyozta: az Intézményi kiválóság programja keretében, 2007 szeptemberétől kiemelt normatívát kaphatnak 4, illetve 6 évre a legjobb felsőoktatási intézmények.

A tárca vezetője a változtatások közül kiemelte a főiskolák és egyetemek finanszírozásának átalakítását, a gazdasági tanácsok felállítását, a diákok jogainak bővítését, valamint a magántőke bevonásával megvalósuló beruházásokat.

Kiss Péter kancelláriaminiszter a tanácskozáson hangsúlyozta: Magyarország fejlesztési programjában külön szerepet kell biztosítani a felsőoktatási intézményeknek.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf volt edzője: "ne írjuk le őt, nagyon keveset tudunk a munkájáról"

Selmeci Attila szerint egy szuper formában lévő Milák Kristófot senki nem tudott volna legyőzni a 200 méteres pillangóúszásban a párizsi nyári olimpián. A sportoló volt edzője, a sportági szövetség szakmai alelnöke ezzel együtt nagyon büszke korábbi tanítványára. Az InfoRádió őt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 11:17
×
×
×
×