eur:
395.71
usd:
367.07
bux:
73933.78
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Telekvita Kőbányán

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) igazgatója szerint jogtalanul kerítette le a Hit Gyülekezetéhez köthető Hadar Gold Kft. azt a kőbányai telket, amelyen a Magyar ATV új székháza található. Rózsa József erről az InfoRádióban beszélt. Az ingatlan többségi tulajdonosa a múlt hétig a magyar állam volt, de a kormány az állami tulajdonrészt átadta a X. kerületi önkormányzatnak. A KVI másfél évig hiába próbálta a lekerített területet visszaszerezni.

Egy kormánydöntés értelmében a KVI a múlt héten átadta a X. kerületi önkormányzatnak azt a területet, amelyen a Magyar ATV új székháza is található.

Az állami vagyon kezeléséért felelős szervezet másfél éve vitatkozik a terület kisebbségi tulajdonosával. A KVI regionális igazgatóságának vezetője, Rózsa József az InfoRádióban azt mondta: a telek korábban 85 százalékban az államé volt, ez került most az önkormányzathoz.

A fennmaradó, 15 százaléknyi tulajdonrész a Hadar Gold Kft.-é, a jogvita azért alakult ki a kft. és a KVI között, mert a cég lekerített egy területet az osztatlan tulajdonból. Vagyis a kisebbségi tulajdonos kisajátította és bérbe adta a Magyar ATV-nek a terület egy részét.

Az ATV-székház rendezetlen ügyeivel elsőként foglalkozó Figyelő (Figyelő, 2006. febr.16.) cikkében a televízió vezetése azt mondta, hogy a területen álló korábbi pártszékház volt állami tulajdonban, nem a tévének helyet adó épület.

A KVI regionális igazgatója azt mondta az InfoRádiónak, hogy az épület bérbeadása nem vitatható, de a terület használata igen. Rózsa József arról is nyilatkozott, hogy másfél éve vitatkoznak a Hadar Gold Kft.-vel - ebben van tulajdonrésze a Hit Gyülekezetéhez köthető Új Spirit Kft.-nek is - de a cég, többszöri felszólításuk ellenére sem bontotta le a kerítést.

Az InfoRádió megkereste az ügyben az ATV-t is. Bohács Zoltán vezérigazgató azonban nem kívánt nyilatkozni a jogvitáról, mert mint mondta, a televízió csupán bérlője az épületnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: nem akarok erről többet mondani, mert jogi következménye is lehet…

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint két gigász csatáját hozta a 200 méteres pillangóúszás döntője, ami után biztosan nem örült Milák Kristóf. Az InfoRádióban azt is mondta, bosszantó, hogy Németh Nándor mindössze egy századdal maradt le a dobogóról 100 gyorson, miközben a lassú medencében a kínai Pan Csan-le meglepetésre világcsúcsot úszott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 11:17
×
×
×
×