eur:
395.86
usd:
367.17
bux:
73958.78
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

"Ne akciózz, kussolj!" - rendőrblog

Több sebből vérzik a rendőrség intézménye - írja egy állítólagos rendőr egy blogban. Az internetes naplóban több olyan dolgot hoznak nyilvánosságra, amely nehezíti mindennapi munkájukat.

Megölik a motivációt

"Ne akciózzál, kussolj!" - ezt mondta beosztottjának egy rendőr, miután az hasznos információkat osztott meg vele. A beosztott az interneten írta le tapasztalatait mindennapjairól. A nevét és a beosztását ugyan nem említette, panaszai viszont egyeznek több olyan blogoló véleményével, aki szintén a rendőrség munkáját bírálja.

Az állítólagos rendőr azt írta: megölik a motivációt és morálisan semmibe veszik a beosztottakat.

Több sebből vérzik

"Több sebből vérzik a rendőrség intézménye" - ezt már egy másik internetes napló szerzője fogalmazta meg. Arról panaszkodik, hogy nem működik jól a 112-es segélyhívó. Egy társa pedig azt kifogásolja: spórolni kell a benzinpénzzel, ezért nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik segélykéréshez küldjenek járőrt.

A panaszok sora itt nem ér véget. A blogból megtudható, hogy az ügyeletes tisztnek a segélyhívó vonalak kezelésén kívül figyelnie kell a faxokra, fegyverrel kell ellátnia a különböző időpontban érkező rendőröket, és összesen 21 nyilvántartást kell vezetnie.

Joguk van a véleménynyilvánításhoz

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivőjét nem lepte meg a blogolók véleménye. Ismerik az oldalt, sőt, a rendőrség belső és külső honlapján is működtetnek hasonló fórumot.

Garamvölgyi László az InfoRádióban azt mondta: a panaszokat kivizsgálják, a blog írói után viszont nem kutakodnak. Mint mondta: őket is megilleti a szabad véleménynyilvánítás joga.

A jogász szerint rendben van

Ormos Zoltán internet jogász az InfoRádiónak nyilatkozva nem talált kifogásolnivalót a magukat rendőröknek valló személyek internetes naplójában. Szerinte ugyanis a panaszosok általánosságokról írnak, szolgálati titkot vagy államtitkot nem hoznak nyilvánosságra.

A jogász szerint, ha a rendőrök vesztegetésről vagy valamilyen más bűncselekményről számolnának be az interneten, akkor büntetőeljárás indulna ellenük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: nem akarok erről többet mondani, mert jogi következménye is lehet…

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint két gigász csatáját hozta a 200 méteres pillangóúszás döntője, ami után biztosan nem örült Milák Kristóf. Az InfoRádióban azt is mondta, bosszantó, hogy Németh Nándor mindössze egy századdal maradt le a dobogóról 100 gyorson, miközben a lassú medencében a kínai Pan Csan-le meglepetésre világcsúcsot úszott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 11:17
×
×
×
×