eur:
393.25
usd:
354.81
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Madárinfluenza: védőzóna Horány körül

A horányi révnél talált bütykös hattyúról kedd reggelre kiderült, hogy a madárinfluenza vírusától pusztult el - közölte a kormányszóvivő. A megfigyelési zónák érintik többek között Dunakeszit és Szentendrét is.

Batiz András az InfoRádióban elmondta: bár az Európai Unió hivatalos, waybridge-i laboratóriuma egyelőre nem erősítette meg (ez egy-két héten belül várható), a magyar hatóságok úgy cselekednek, mintha biztos lenne a H5N1-es vírus jelenléte.

A kormányszóvivő közölte: a madárinfluenza miatt három kilométeres védőzónát állítanak fel, amely érinti Dunakeszi, Alsó-Göd, Szigetmonostor, Horány és Pócsmegyer településeket.

A 10 kilométeres megfigyelési zónába Sződ, Sződliget, Felső-Göd, Fót, Leányfalu, Szentendre, Pomáz, Budakalász és Üröm tartozik.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Leányfalun, Szigetmonostoron, Gödön és Sződligeten kedd délutántól állategészségügyi zárlatot rendeltek el, a háziszárnyasokat pedig zárt helyen kell tartani.

A kormányszóvívő hangsúlyozta, hogy az érintett területeken regisztrálják a háziszárnyasokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×