eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Eddig három roma párt indul a választásokon

Eddig három roma párt jegyeztette be magát jelölő szervezetként az Országos Választási Bizottságnál, közülük várhatóan kettő tud majd indulni az országgyűlési választáson.

Az OVB az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán által vezetett Roma Összefogás elnevezésű pártot, a Fávor József nevével fémjelzett Magyarországi Romák Demokratikus Pártját, valamint a Balogh Csaba által létrehozott Liberális Roma Unió Pártot vette nyilvántartásba.

Utóbbi szervezet vezetője közölte: nem tudnak egyéni képviselő-jelöltet állítani, mert kopogtatócédulát még nem gyűjtöttek. Balogh Csaba úgy fogalmazott: az volt a céljuk, hogy bemutatkozzonak a porondon.

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, fideszes országgyűlési képviselő elmondta: napokon belül aláírhatják a Fidesz és a Lungo Drom választási együttműködéséről szóló megállapodást.

Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Mozgalom elnöke pedig úgy nyilatkozott, hogy a jövő heti országos gyűlésen döntenek arról, hogy melyik párttal működnek majd együtt.

Dógi János, a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége vezetője azt közölte, hogy továbbra is a szocialistákat támogatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×