eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Belvíz: 40 ezer ember, kétmilliárd forint

A miniszterelnök szerint minden szükséges eszköz készen áll a belvíz elleni védekezéshez. Országszerte több mint 80 ezer hektárt öntött el a belvíz, 40 embert kitelepítettek, ugyanakkor sehol sem rendelték el a legmagasabb készültségi fokot.

Gyurcsány Ferenc kormányfő szerint a belvíz elleni fellépéshez szükséges minden eszköz rendelkezésre áll. A miniszterelnök közölte: összesen 40 ezer közmunkást vonnak be a védekezésbe és újabb két milliárd forintért indul közmunkaprogram az ár- és belvízvédelemmel kapcsolatos feladatok elvégzésére.

Lamperth Mónika belügyminiszter elmondta: a két milliárd forintból 785 millió az önkormányzatok védekezését szolgálja.

Túl gyors az olvadás

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vízkárelhárítási osztályvezetője elmondta: a gyors olvadás miatt sok helyen a talaj nem képes több vizet befogadni, ezért nő a belvízzel elöntött területek nagysága, hétfőn már meghaladja a 80 ezer hektárt.

Korompai András közölte: az országban 38 szivattyútelep dolgozik; a leginkább Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye veszélyeztetett.

Kiköltöztetések

Két megyében összesen 40 embert költöztettek ki otthonából a belvíz miatt - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban.

Dobson Tibor közölte: Hajdú-Bihar megyében összesen 5 lakóházból 29 embert, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 11 embert telepítettek ki.

A szóvivője szólt arról is: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nem volt kitelepítés, de Nyírbátorban 8 lakóházat kellet védeni homokzsákokkal és szivattyúzással.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×