eur:
394.09
usd:
364.12
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Bomba és káosz volt Budapesten

Péntek délután szinte megbénult a főváros déli részén a közlekedés, miután egy építkezésen talált bomba miatt lezárták a Lágymányosi hidat és a budai alsó rakpart egy részét. A lezárások több vonatot is érintettek.

Hatalmas volt a közlekedési káosz Budapest déli részén, miután kora délután teljesen lezárták a forgalom elől a Lágymányosi hidat és a déli összekötő vasúti hidat. Ezért - és a budai alsó rakpart egy részének lezárása miatt - a főváros déli részén bedugultak az utak.

Bár a Lágymányosi hidat valamivel hat óra előtt újra megnyitották, a torlódás egy ideig még fennmaradt.

A budai oldalon a Budafoki út felé terelték el a forgalmat, Pesten pedig a Könyves Kálmán körúton a Mester utca felé. Az autósok először a Budaörsi út - Hegyalja út - Erzsébet híd útvonalra menekültek, ezért az is bedugult. Hasonló volt a helyzet a Budaörsi út - Nagyszőlős utca - Bocskai út útvonalon, az Egérút-Etele út-Tétényi út útvonalon, valamint a Soroksári úton befelé.

Vonatokat is érintett

A déli összekötő vasúti híd lezárása több vonatot is érintett, főleg a Budapest - Győr - Hegyeshalom vonalon, de a híd lezárása miatt Ferencvárosban, illetve a Kelenföldi pályaudvaron is várakoztak szerelvények.

Egy építkezésen találták a bombát

Ciráki Tamás, a Tűzszerész és Hadihajós ezred törzsfőnöke korábban elmondta: egy XI. kerületi építkezésen találták az 500 kilogramm súlyú rombolóbombát, amelynek gyújtószerkezetei élesek voltak.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×