eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Startolhat a Start Plusz

Elfogadta a foglalkoztatás bővítését célzó Start-Plusz és Start-Extra program koncepcióját a kormány. A Fidesz kampányötletnek tartja az elképzelést.

A munkaügyi miniszter a kabinet ülése után azt mondta: az eddigi járulékkedvezmények mellé további kedvezmények bevezetését tervezik annak érdekében, hogy a leghátrányosabb helyzetű társadalmi csoportok foglalkoztatását elősegítsék.

Csizmár Gábor emlékeztetett: a két program részleteit hétfőn ismertette a kormányfő a parlamentben.

Hozzátette: számításaik szerint az elképzeléseknek - a Fidesz 10 százalékpontos járulékcsökkentési javaslatának 650 milliárd forintjával szemben - néhány milliárd forintos költségkihatása lenne, amit a Munkaerőpiaci Alap fedezne.

Hangsúlyozta: az intézkedések bevezetéséről szóló parlamenti döntés már csak a következő ciklusban születhet meg.

A Fidesz munkahely-teremtési programjának szóvivője korábban emlékeztetett: a szocialisták 400 ezer új munkahelyet ígértek. Bernáth Ildikó hozzátette: most 400 ezer munkanélküli van Magyarországon, és további 300 ezer ember, akinek csak alkalmi munkája van.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×