eur:
395.33
usd:
365.24
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Paksnak állami tulajdonban kell maradnia

Paksot stratégiai kérdés, ezért tartósan állami tulajdonban kell maradnia - mondta a miniszterelnök, aki az atomerőmű harmincadik évfordulóján látogatott az erőműbe.

Tartósan állami tulajdonban tartaná a paksi atomerőművet, ugyanakkor újabb blokkokat nem akar építeni a kormány – mondta a miniszterelnök, aki szerint ez nem csak energiapolitikai kérdés, hanem biztonsági és környezetvédelmi ügy is.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte: ha valaha felvetődik ez a kérdés, akkor népszavazással kell dönteni róla.

Koltai Tamás a Fidesz Tolna megyei elnöke arra várt volna választ a miniszterelnöktől: mi lesz azzal a 3,6 tonna sérült nukleáris hatóanyaggal, ami még mindig potenciális veszélyt jelent.

Üzemzavar három éve

A Paksi Atomerőműben három évvel ezelőtti üzemzavar helyreállítási munkái várhatóan novemberben kezdődnek. Az elvi engedélyt tavaly kapta meg ehhez az erőmű, ennek alapján már megkezdték a felkészülést.

A 2-es blokk pihentető medencéjében tárolt 30 darab, összesen 3,6 tonna súlyú megrongálódott fűtőelem kiemelése és biztonságos elhelyezése 2-3 hónapot vesz igénybe. A munkát egy orosz konzorcium végzi magyar szakemberek bevonásával.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×