eur:
395.45
usd:
365.45
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Internetről az egyetemre

Interneten is lehet jelentkezni a főiskolákra, vagy egyetemekre. Ezzel elkerülhetők a hibák, és a postán sem kell sorban állni.

A 3000 forintos felvételi eljárási díjat azoknak is be kell fizetni, akik az interneten adják fel a jelentkezésüket. A felvételi lapok árát viszont megspórolhatják a netezők.

A jelentkezést a világhálón is február 15-ig kell eljuttatni. A csatolandó dokumentumokat be kell szkennelni, így azok is elektronikus úton feladhatók – mondta el azInfoRádióban az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda tájékoztatási igazgatóhelyettese.

Előnye: nem lehet rontani

Az elektronikus jelentkezés egyik legnagyobb előnye viszont az, hogy nem nagyon lehet elrontani az űrlap kitöltését. Például ha valaki üresen hagy egy kötelezően kitöltendő mezőt, a rendszer nem engedi tovább – közölte Roberts Éva.

Ráadásul időt is spórolhatunk ezzel a megoldással. A személyes adatainkat ugyanis minden egyel lapon fel kell tüntetni, az elektronikus jelentkezésnél viszont mindez csak egy gombnyomást igényel.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×