eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Fidesz-képviselő: csak a testemen keresztül!

Több helyi lakossal együtt a munkagépek elé állva hiúsította meg a beton mellvédek és bokrok eltávolítását Illés Zoltán fideszes képviselő a budapesti Liszt Ferenc téren.

Egy lakó értesítette Illés Zoltán fideszes képviselőt arról, hogy a fővárosi VI. kerületben található Liszt Ferenc téren egy munkagép megkezdte a beton mellvédek bontását és bokrokat tép ki a földből.

A parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja több lakossal együtt a munkagép elé állt és így akadályozta meg a további munkálatokat, melyekről kiderült, hogy engedély nélkül folynak.

Illés Zoltán közölte: pert indít az illegális munkavégzés miatt. A fideszes politikus szerint a munkákat a Broadway Egyesület, a téren üzemelő kávéház tulajdonosait egyesítő szervezet rendelte meg, ám a helyi képviselő-testület csak február közepén dönt az engedélyezésről.

A művezető rendőrt hívott, akik először a gyülekezési jog megsértése miatt a felháborodott lakók ellen akartak fellépni. De végül a munka folytatását gátolták meg.

Illés Zoltán az InfoRádióban azt mondta: nincsenek illúziói, továbbra is védeni kell a Liszt Ferenc téren lévő zöldterületet. A munkát ugyanis a téren lévő kávézók tulajdonosai rendelték meg, akik nyárom minél több asztalt helyzenének ki. Ezért továbbra is útban vannak nekik a bokrok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×