eur:
395.45
usd:
365.45
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Százezer szennyezett tojás

Az állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szolgálat munkatársai több mint 100 ezer szennyezett tojást vontak ki a forgalomból a múlt héten.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a hatóságok több mint 9 millió forint minőségvédelmi bírságot szabtak ki.

A Húsvét közeledtével az üzletekben kiemelten ellenőrzik majd a pisztáciát, a húst és a húskészítményeket, a csokoládéfigurákat, valamint a tojásforgalmazást is.

Fertőzött hús


Nem talált az ÁNTSZ a vendéglátóhelyeken a Hernádcécén elhullott sertések húsából. A rendőrség első adatai szerint az állatok tüdőgyulladásban, illetve mellhártya-gyulladásban pusztultak el.

Többen is ettek azoknak az elhullott állatoknak a húsából, amelyet egy sertéstelepen értékesítettek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádcécén. A rendőrség ártalmas közfogyasztási cikkel való visszaélés miatt eljárást indított.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×