eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Kinek arattak Zalában?

Több mint hatvan tonna kukorica ellopásával gyanúsítanak egy férfit Zala megyében. A vállalkozó állítja: megbízást kapott a kukorica learatására, a föld tulajdonosa viszont nem tud erről.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban elmondta: Zalaszentgyörgy határában történt a milliós értékű kukoricalopás.

A falubeliek látták a negyven hektáros kukoricatáblán aratókat, szóltak a tulajdonosnak, aki bejelentést tett a rendőr-kapitányságon, mivel az ismeretlen betakarítók nem neki dolgoztak.

Csizmazia Péter közölte: a zalai rendőrök ellenőrizték azokat, akiknek a környéken olyan kombájnuk van, amilyennell learatták a kukoricát, valamint felkeresték a környékbeli szárítóüzemeket. Két héten belül meg is találták és lefoglalták a kukoricát egy Zalaegerszeg környéki szárítóüzemben.

A nyomozók eljutottak ahhoz a Nemesapátiban lakó férfihoz is, aki a gyanú szerint az aratást végezte. A férfit kihallgatták, és lopás gyanúja miatt indítottak ellene eljárást.

Csizmadia Péter elmondta: a gyanúsított elismerte az aratást, de arra hivatkozott, hogy ezt egy ismeretlen vállalkozó megbízásából tette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×