eur:
395.38
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

'56: a vízilabdától a DVD-ig

Játékfilmek, vízilabda és interaktív DVD. A világ minden pontján megemlékeznek az 1956-os forradalmon 50. évfordulójára.

A köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és Kosáry Domokos akadémikust, az 1956-os Emlékévet Előkészítő Emlékbizottság elnökét, hogy áttekintsék az 1956-os forradalom és szabadságharc jubileumi évfordulójához kapcsolódó ünnep előkészületeit.

A kormány emlékévvé nyilvánította 2006-ot, a XX. századi történelem legjelentősebb szabadságküzdelmének 50. évfordulóját. Az ünneppel foglalkozó emlékbizottság még 2004. márciusában jött létre.

A testület már több pályázatot kiírt, irodalmi alkotások készítésére, képzőművészeti, fotóművészeti kiállítások rendezésére, és színházi előadásokat is támogatnak.

Januártól a Magyar Televízió és a Duna TV is több játékfilmet tűz műsorára az ’56-os forradalomról.

Világszerte emlékeznek

Az évfordulóra Albániától Vietnámig Magyarország összes nagykövetségén, konzulátusán és kulturális központjában is megemlékeznek. Az Egyesült Államok több nagyvárosában koncerteket rendeznek, és miséket tartanak az áldozatok emlékére.

Ausztráliába egy vízilabda-mérkőzéssel emlékeznek az 1956-os melbourn-i olimpia magyar-szovjet döntőjére.

Az Országos Széchényi Könyvtárban hamarosan elkészül az a DVD, amelyet az iskolák számára készítenek. A diákok ennek segítségével megismerkedhetnek a forradalom eseményeivel. Az interaktív program segítségével pedig bejárhatják a helyszíneket is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×