eur:
395.27
usd:
365.52
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Emlékművet állít Szlovákia Hejcén

Szlovákia azt tervezi, hogy emlékművet állít a január 19-ei repülőszerencsétlenség áldozatainak Hejcén, a templomhoz közeli téren. Ezt a Honvédelmi Minisztérium szóvivője közölte.

Bocskai István elmondta, hogy az emlékműhöz a repülőgép néhány maradványát is felhasználják majd.

Szerdán Hejcére látogatott a szlovák védelmi miniszter, hogy köszönetet mondjon a segítségnyújtásban részt vállaló helyieknek.

A tragédia 42 áldozatától csütörtökön a szlovákiai Eperjesen vesznek hivatalosan búcsút. A gyászszertartáson részt vesz a magyar államfő, Sólyom László is.

A rendelkezésre álló adatok szerint a szlovák katonai repülőgép tragédiája feltehetően a pilóták hibájából következett be, mert túl alacsonyan repültek.

A szerencsétlenség okait egy 22 tagú vizsgálóbizottság keresi, amelyet a szlovák hadsereg vezérkari főnöke irányít. A vizsgálat egy évig is eltarthat.

A balesetet a repülőgépen tartózkodó békefenntartó katonák közül csak egy élte túl.

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×