eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Stumpf: a választás az első fordulóban eldől

A Századvég Alapítvány elnöke szerint április 9-én eldőlhet a választás. Stumpf István az InfoRádióban azt mondta: a rendszerváltás óta eltelt időszak legfontosabb választása lesz a mostani.

Bár 2002 óta folyamatosan kampány van, a politológus szerint a következő időszak még intenzívebb lesz.

Szerinte mindét nagy pártnak határozott forgatókönyve van arról, hogyan töltse ki az időt a választásokig.

A volt kancelláriaminiszter azt mondta: bár a Fidesz hamarabb kezdte a kampányt idén, és pontosabb menetrendje is van, az eredmény attól függ, hogy mostantól ki tudja üzeneteit jobban eljuttatni a választókhoz.

A pártok két csoportra koncentrálnak: saját szavazóbázisukra, és a még bizonytalan szavazókra.

Stumpf István arra számít: idén alacsonyabb lesz a választási részvétel, mint 2002-ben. A kampány viszont a jelenleginél már nem lesz durvább.

Úgy látja, új arcok is megjelennek a választási küzdelemben, és nem csak a két nagy párt vezető politikusa lesz reflektorfényben. A kampány a végső periódusban fog különösen kiéleződni, amikor különösen nagy jelentősége lesz Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc vitájának.

Stumpf István szerint ez lesz a legfontosabb választás a rendszerváltás óta. A következő kormány előtt ugyanis igen nagy feladatok állnak: a versenyképesség és a kohézió összeegyeztetése.

A politológus azt mondta: nincs jelentősége annak, hogy húsvét a két forduló közé esik. A választás ugyanis az első fordulóban eldől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×