eur:
394.65
usd:
364.74
bux:
73382.82
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A Fidesz szerint lendületesen emelkedtek az árak

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint az elmúlt négy évben az infláció többszörösével emelkedtek azok az árak, amelyekre a kormánynak is van befolyása.

Áder János a gáz, a villanyáram, a gyógyszerek, a tömegközlekedés és az autópálya matricák áremelkedéséről beszélt, amely a Fidesz számításai szerint messze meghaladja az infláció négy éves, 18,2 százalékos mértékét.

A politikus az InfoRádiónak elmondta: a szocialisták a választási kampányban azt ígérték, hogy nem lesz gázáremelés, ezzel szemben a lakossági gáz ára 2002 és 2006 között 67 százalékkal nőtt.

A frakcióvezető hozzátette: a szívbetegségek gyógyszereinek költsége az elmúlt négy évben 30-140 százalékkal emelkedett, holott ezek ingyenességére tett ígéretet a kormány.

Az utazási költségekre kitérve Áder János elmondta: a BKV nyugdíjas és diákbérleteinek ára csaknem duplájára nőtt, holott a kormány ingyenes utazást ígért a tanulóknak lakóhelyük és iskolájuk között.

A heti autópályamatricák ára pedig 67 százalékkal emelkedett – tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×