eur:
391.39
usd:
361.05
bux:
73535.63
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Karácsonyi mise a bazilikában

A nemzet lelki megújulásának szükségességét emelte ki az éjfélkor tartott karácsonyi szentmisén Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Szent István-bazilikában.

A magyar katolikus egyház vezetője azt mondta: nagy szükség van a hit megerősítésére az önzés, a jövő iránti érdektelenség, a bizalmatlanság és az élet elfogadásától való félelem helyett.
/>/>
/>/>A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke ugyanakkor hangsúlyozta: az átalakulás csak akkor következhet be, ha az emberek szeretettel fordulnak egymás felé.
/>/>
/>/>Az MTI-nek december 22-én adott nyilatkozatában Erdő Péter a szegényekkel, a gyengékkel és a gyerekekkel való törődést nevezte az idei karácsony egyik fő üzenetének.
/>/>
/>/>A bíboros úgy fogalmazott: az ünnep arra figyelmeztet, hogy a pénzért megvehető javakban nincs teljes öröme az embernek.
/>/>
/>/>A szeretet és a meghittség az ajándékok forintban kifejezhető értékénél sokkal többet ér - mondta.
/>/>
/>/>Erdő Péter úgy vélekedett, hogy az emberek „szíve nyitott” a rászorulók iránt, és ezt egy „erőteljes esemény” hatására ki is mutatják.
/>/>
/>/>A Magyar Katolikus Egyház vezetője ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy a tehetősebbekben kialakuljon az a szemlélet, amely szerint a nagyobb anyagi lehetőségek nagyobb felelősséget is jelentenek.
/>/>
/>/>

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagyon beindult a fővárosi újlakás-piac, rengeteg helyen egekben a négyzetméterár

Nagyon beindult a fővárosi újlakás-piac, rengeteg helyen egekben a négyzetméterár

A tavalyi mélypont után a 2024-es év első felében rákapcsoltak a lakásépítők a fővárosban: decemberig csaknem hat és fél ezer új lakás átadását ígérik a beruházók Budapesten. Az OTP Ingatlanpont vezető elemzője azt mondta az InfoRádióban, hogy a XII. kerületben már négy és fél millió forintos négyzetméterárral is lehet találkozni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Meloni 270 fokos fordulatot csinálna Kínával

Meloni 270 fokos fordulatot csinálna Kínával

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök ötnapos hivatalos látogatást tett Kínában, amelynek célja a kétoldalú kapcsolatok „újraindítása”, miután Olaszország tavaly kilépett a kínai Övezet és Út kezdeményezésből (Belt and Road – BRI). Meloni vasárnap találkozott Li Csiang kínai miniszterelnökkel, és kifejezte, hogy szeretné megerősíteni a gazdasági kapcsolatokat, miközben a kereskedelmi egyensúlyhiányt és a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos aggályokat is kezelni kívánja – számolt be a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×